Rollenkettingen overig

Speciale rollenkettingen

Door de veelzijdigheid van onze afdeling engineering in combinatie met de mogelijkheden in de werkplaats heeft KTN al vele speciale rollenkettingen ontwikkeld en samengesteld. Wij bieden deze speciale kettingen aan, naar klantspecifieke vraag. Kettingtechniek biedt de beste oplossing en denkt graag met u mee.

Draait uw ketting niet lang genoeg of behoeft deze teveel onderhoud? Dit kan de efficiëntie van uw werk erg verlagen. Heeft u belang bij een hogere snelheid of specifieke meenemers die u beter helpen bij het transporteren van uw product? Kettingtechniek denkt graag met u mee voor de meest ideale oplossing.

Wanneer de standaard meenemers of verlengde pennen niet voldoen aan uw wensen beschikken wij over de technische kennis om alle mogelijke kettingonderdelen uit het gewenste materiaal te ontwerpen en te leveren.

Door het uiteenlopende eisenpakket van onze klanten wordt er voortdurend gewerkt aan optimalisatie van onze speciale rollenkettingen. Deze worden volledig afgestemd op uw behoeften.

In eerste instantie proberen we altijd te werken met gestandaardiseerde kettingdelen, maar wanneer deze niet aan uw wensen voldoen, dan hebben we alle technische kennis om kettingonderdelen in allerlei soorten materiaal te ontwikkelen en te leveren.

Voorbeelden van speciale rollenkettingen.

  • Getande rollenketting of draagtransport rollenketting t.b.v. houtindustrie
  • Landbouw rollenkettingen
  • Draagkettingen voor pallettransport of dozentransport
  • Elastomeer profiel kettingen (gummie profiel kettingen)
  • Kliktop kettingen t.b.v. speciale kliktop meenemers
  • Kliktop sidebow voor bochtenbanen
  • Polyacetal / RVS kettingen met FDA keur en uitvoerbaar met meenemers
  • Boekbinderij kettingen
  • Sleuvenfreeskettingen.
  • Diverse speciale ketting uitvoeringen voor steentransport

Bent u benieuwd aan welke branches kettingtechniek nog meer producten levert? Bekijk dan onze branche pagina.

Waarom een speciale rollenketting?

Wanneer u het gevoel heeft dat er nog geen ketting bestaat voor uw specifieke doeleinde, dan zit u bij Kettingtechniek goed. Het voordeel van een speciale rollenketting is dat deze speciaal voor uw situatie op maat is gemaakt. Klantgerichte service staat bij ons hoog in het vaandel en wij willen er samen met u aan werken om tot een geschikte oplossing te komen.

Onderhoudsarme ketting/onderhoudsvrije ketting

Naast onze kennis voor het opzetten van een speciale ketting, kunnen we deze ook nog eens onderhoudsarm/onderhoudsvrij maken en/of leveren. Afhankelijk van de toepassing is er de mogelijkheid voor enkele opties.

De eerste optie is een afgedichte O-ring of X-ring rollenketting. Het principe is een afdichtingsring die de smering op zijn plek houdt en de scharnierende delen beschermt tegen het indringen van vocht en vuil.

Een andere optie is een Wax rollenketting. Dit is een onderhoudsvriendelijk principe waar KTN zich in heeft gespecialiseerd. Volgens een speciaal procedé breng KTN wax aan op de niet-ingevette rollenketting waardoor nasmering overbodig wordt. De wax plakt niet, zodat stof en vuil zich niet aan de ketting kunnen hechten.

Enkele voorbeelden van speciale kettingen in verschillende toepassingsgebieden.

Wilt u weten in welke industrieën nog meer producten van kettingtechniek te vinden zijn? Bekijkt u dan eens onze branche pagina.

Aanverwante producten

Verdere informatie

Indien u meer informatie wilt over dit, of een ander product, neemt u vrijblijvend contact op met een van onze collega’s binnen Kettingtechniek. Wij helpen u graag om samen te komen tot een speciale rollenketting die geschikt is voor uw situatie.