Transportkettingen overig

Transportkettingen overig

Onder overige transportkettingen vallen onder andere de accumulatie ketting, asfalteer ketting, krattenbaan ketting, busketting, bustransport ketting (eventueel met meenemers) en de rotary ketting.

Naast het assortiment aan standaard transportkettingen volgens de DIN norm, ISO norm en de BS norm, heeft KTN het specialisme in huis om product technische oplossingen aan te bieden. Onze klantengroep is erg divers. Daarom zijn onze technici en ingenieurs veel bezig met het ontwikkelen van nieuwe transportkettingen. Deze worden geheel afgestemd op de behoeften van de klant. Omdat wij vele aanvragen krijgen voor het ontwerpen en leveren van speciaal op maat gemaakte kettingen, hebben wij veel ervaring in uiteenlopende branches.

Materiaal

Transportkettingen van KTN worden gefabriceerd uit hoogwaardige materialen. Deze materialen ondergaan voor montage diverse behandelingen. Afhankelijk van de materiaal- en proceskeuze worden de optimale materiaal veredelingen en hardheden bepaald. Dit om een ideale afstemming tegen slijtage te verkrijgen. De transportketting bestaat vaak uit een van de volgende materialen:

  • RVS 304/ RVS 316/ RVS met geharde ronddelen Een transportketting uit RVS is bijzonder geschikt voor corrosie gevoelige condities. Ook wordt deze vaak gebruikt voor toepassing in extreme omgevingstemperaturen. Het grote nadeel is dat niet veredelde RVS materialen relatief zacht zijn. Doordat ze zachter zijn hebben ze een lagere trekvastheid hebben. Hierdoor ligt de belastbaarheid aanzienlijk lager dan bij stalen kettinguitvoeringen.

  • Staal verzinkt/ vernikkeld/ HCR (high corrosion resistant) Een transportketting die staal verzinkt, (chemisch) vernikkeld of HCR gecoat is, is zeer geschikt om corrosie tegen te gaan. Kettingen met een stalen coating hebben een lagere corrosiebestendigheid maar zijn dus wel slijtvaster en sterker.

Hiernaast kunnen wij, indien nodig, ook met u meedenken voor eventuele andere materialen.

Meenemers

Onze standaard transportketting zijn leverbaar met o.a. de volgende meenemers:

  • Meenemers volgens DIN 8165 / DIN 8167
  • Haaks omgezette meenemers
  • Rechtopstaande meenemers
  • Aangelaste meenemers
  • Inclusief verlengde pennen

Daarnaast kunnen wij voor uw situatie ook meenemers op maat ontwerpen.

Waar wordt een transportketting ingezet?

Een transportketting heeft vele doeleinden. Onze producten worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen en toepassingsgebieden. Industrie├źn waarin u transportkettingen vindt zijn onder andere:

Of kijk voor het gehele overzicht op onze branche pagina.

Aanverwante producten

Naast ons standaard leveringsprogramma voor transportkettingen, bieden wij ook nog het volgende aan

Verdere informatie

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Wilt u advies/ondersteuning voor materiaalkeuze, het berekenen van de ideale transportketting of andere mogelijkheden van onze kettingen? Neemt u dan gerust contact met ons op. De werknemers van KTN hebben jarenlange ervaring en denken graag met u mee om de perfecte oplossing te vinden.