Transportkettingen onderhoudsarm/speciaal

Transportkettingen onderhoudsarm/speciaal

De kracht van Ketting Techniek Nederland ligt in individuele oplossingen, bijvoorbeeld voor onderhoudsarme of speciale transportkettingen. Speciale kettingen worden volledig ontworpen volgens klantspecificaties. Een transport ketting bestellen kan in elk gewenst materiaal en wij denken met u mee voor de meest optimale hardheden.

Door de uiteenlopende eisenpakketten van klanten zijn onze ingenieurs en technici continu bezig met het ontwikkelen van speciale transportkettingen die op uw behoeften zijn afgestemd en geoptimaliseerd.

Wat maakt de onderhoudsarme transportketting bijzonder?

Deze ketting, die ook wel onderhoudsvrij wordt genoemd, is het paradepaardje van KTN. Het principe is als volgt. Een speciale afdichting is onder voorspanning ingebouwd tussen de binnenste en de buitenste schakel. Op deze manier is het scharnierpunt tussen de pen en de bus afgeschermd. De afdichting wordt zowel aan de voorkant als aan de achterkant versterkt door een koperen schijf. Hierna wordt deze behandeld met een smeermiddel. De afdichting zorgt ervoor dat het originele smeermiddel behouden blijft en voorkomt dat vuil zich tussen de pen en bus of bus en rol nestelt.

Materiaal

Een transportketting kan gemaakt worden van verschillende materialen, afhankelijk van de toepassing. Aan de hand van materiaal- en proceskeuzes worden optimale hardheden bepaald om slijtage tegen te gaan. De volgende materiaalkeuzes zijn veel voorkomend omdat zij het meest corrosiebestendig zijn: RVS (ook bestand tegen extreme temperaturen), staal verzinkt, vernikkeld of HCR (high corrosion resistant) coatings.

Meenemers

Ook leveren wij transportkettingen met meenemers, hieronder een aantal voorbeelden:

 • Meenemers volgens DIN 8165 / DIN 8167
 • Transportketting met haaks omgezette meenemers
 • Transportketting met rechtopstaande meenemers
 • Transportketting met aangelaste meenemers
 • Transportketting met verlengde pennen

Gezien onze ruime ervaring willen we u graag adviseren om gezamenlijk tot een kwalitatief hoogwaardige en slijtvaste ketting te komen.

Waar vindt u de onderhoudsarme transportketting?

Gezien de veelzijdigheid van deze ketting, eventueel met meenemers, wordt deze ketting veelgevraagd. Door de speciale ingebouwde afdichting is deze onderhoudsarme ketting uiterst geschikt voor toepassing in vervuilde omgevingen met bijvoorbeeld stof, vocht en zand. Traditionele kettingen laten vocht en vuil doordringen tot in het scharnierpunt en zijn daarom onderhevig aan hogere slijtage. Met de onderhoudsarme/onderhoudsvrije transport ketting is dit verleden tijd.

Industrie├źn waar al gebruik wordt gemaakt van dit product zijn onder andere de voedingsmiddelen industrie, de bakkerij industrie, energie centrales, bottelarijen, ovenbouw, stortgoederen en overslag, slachtindustrie etc. Voor alle toepassingsgebieden bekijk onze branche pagina.

Waarom kiest u voor de onderhoudsvrije transportketting?

De afdichting in combinatie met het perfecte smeermiddel voor de scharnierpunten zorgen ervoor dat de ketting schoon blijft. Daardoor biedt de onderhoudsarme ketting de volgende voordelen:

 • Langere levensduur
 • Minder slijtage
 • Geen regelmatige smering en smeerapparatuur meer nodig
 • Lagere onderhoudskosten
 • Hogere productie
 • Hogere bedrijfszekerheid
 • Geschikt voor hinderlijke omstandigheden

Aanverwante producten

Verdere informatie

Neem gerust contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. We helpen u graag verder zodat we samen tot een goede oplossing komen.