Tandriemen speciaal

Tandriemen speciaal

Speciale tandriemen met inlegtanden, inlegspieën of nokken? Op maat gemaakt met eind of eindloos gelast? Alle klantspecificaties zijn mogelijk.

KTN heeft in de loop der tijd veel ervaring opgedaan met speciale producten. Onder andere speciale tandriemen die helemaal naar de wensen van de klant zijn ontworpen.

Tandriemen met nokken

Polyurethaan riemen kunnen uitgevoerd worden met meenemers voor transport- of positioneringstoepassingen. De nokken worden van hetzelfde polyurethaan materiaal gemaakt als de tandriemen en de bevestiging vindt plaats door een lasverbinding. Door dit lasproces ontstaat er een lasnaad (lasrups) die indien gewenst verwijderd kan worden.

De posities van de gelaste tandriem (tandriem meenemer) kunnen willekeurig zijn. Het wordt echter aanbevolen om deze tegenover de tand te plaatsen vanwege de buigbaarheid. Hierdoor is de onderlinge afstand tussen de meenemers altijd een veelvoud van de steekmaat.

Er is een groot uiteenlopend aanbod van tandriem nokken, maar deze kunnen ook aangepast en geproduceerd worden volgens klanttekening.

De werknemers van KTN kunnen u ondersteunen en adviseren. We leggen u graag mogelijkheden voor of lichten u in over de speciale tandriemen en eventuele sterktes/sterkteberekeningen.

Inlegtanden of inleg spieën

KTN heeft als mechanische bevestigingssysteem inlegtanden of inleg spieën voor tandriemen. Deze bevestigingssystemen zijn geschikt voor het bevestigen van nokken die niet op polyurethaan tandriemen gelast kunnen worden. De tandriemen worden mechanisch bewerkt om montage van de inlegtanden en spieën mogelijk te maken. De inlegtanden zijn verkrijgbaar in

  • Stalen inlegtand/inlegspie
  • Messing inlegtand/inlegspie
  • RVS inlegtand / inlegspie. De tandriemmaten voor inlegtanden of -spieen die het meest toegepast worden, zijn AT10 en de AT20. In overleg zijn andere maten ook mogelijk.

Voordelen

  • Flexibiliteit in materiaalkeuzes en aan te bouwen delen.
  • Inlegspieën en Inlegtanden bieden een nauwkeurige oplossing die gelijk is aan de tandsteek van de riemen
  • Hogere belasting dan gelaste nokken
  • Flexibiliteit in het vervangen van versleten meenemers

Wisselnok systeem

Ook kunnen wij in de standaard AT10 en AT20 serie tandriemen leveren waar men ter hoogte van de tand inserts kan monteren. De te verkrijgen inserts hebben een metrisch M4 of M5 schroefdraad en zijn te leveren in messing of RVS.

Aanverwant:

Verdere informatie

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Wilt u advies/ondersteuning voor samenstellen van uw ideale tandriem (bijv. een sterkteberekening of voorbeelden van meenemers)? Neemt u dan gerust contact met ons op.

De werknemers van KTN hebben jarenlange ervaring en denken graag met u mee om de perfecte oplossing te vinden.