Tandriem bekledingen

Tandriem bekleding

KTN heeft in haar assortiment een breed aanbod aan tandriem bekledingen met verschillende materialen. Deze zijn uitermate geschikt voor transportdoeleinden en geeft de ontwerper veel mogelijkheden. De bekledingen kunnen alleen worden aangebracht op polyurethaan tandriemen.

De bekledingen zijn te verdelen in een aantal hoofdgroepen:

  • Polyamide (nylon) bekleding PAZ-PAR
  • Rubber bekleding
  • PVC bekleding
  • PU bekleding
  • Enkele speciale tandriem bekledingen

Polyamide (nylon) bekleding PAZ-PAR

PAZ – Polyamide bekleding op de tandzijde. Deze bekleding is zeer geschikt voor het verlagen van de wrijvingscoëfficiënt. Tevens zorgt een soepel ingrijpmoment voor geluidsreductie. Als voorbeeld: De wrijvingsfactor van polyurethaan op staal is 0,7 en van polyamide op staal 0,35

PAR – Polyamide bekleding op de rugzijde. Deze bekleding is zeer geschikt voor het verlagen van de wrijvingscoëfficiënt. Als voorbeeld: De wrijvingsfactor van polyurethaan op staal is 0,7 en van polyamide op staal 0,35

PAZ – PAR Polyamide bekleding op tandzijden en rugzijde.

Rubber bekleding

Rubber heeft als voordeel dat het zeer goed bestand is tegen een hoge wrijvingscoëfficiënt en hoge temperaturen. Door de geschiktheid voor wrijving wordt deze bekleding veel toegepast in bijvoorbeeld de papier- en verpakkingsindustrie. Deze bekleding is te verkrijgen in synthetisch of natuurlijk rubber.

PVC bekledingen

PVC is chemisch bestand tegen oliën, vetten en zuren. Doordat op dit PVC materiaal een FDA keurmerk te verkrijgen valt, wordt het veelal gebruikt in de levensmiddelen industrie.

PU tandriem bekleding

De bekleding valt op te delen in verschillende diktes en hardheden en heeft een hoge slijtvastheid. Op verzoek kan ook deze bekleding met FDA kwaliteit geleverd worden. Polyeruthaan schuim is dankzij de structuur eenvoudig in te drukken waardoor deze zachte bekleding zich uitermate geschikt maakt voor transport van kwetsbare goederen.

Technische specificaties

Voor alle bovengenoemde bekledingen gelden eigen technische specificaties met betrekking tot buigbaarheid, wrijvingscoëfficiënten, diktes etc. Raadpleeg bovenstaande databladen of neem contact op met een van de technici van KTN.

Aanverwant

Meer informatie

Indien u nog vragen heeft over bovenstaand of een van onze andere producten, neem gerust contact met ons op.

Er staat een professioneel team klaar om al uw vragen te beantwoorden en om samen een geschikte oplossing te vinden.