Hijskettingen / Gallse kettingen

Hijskettingen

Kettingtechniek levert een breed aanbod hoogwaardige hijskettingen, onder andere fleyerkettingen, Gallse kettingen en trekbank kettingen.

Fleyerkettingen

Een fleyer ketting is een typische last ketting. Dit soort kettingen worden vaak toegepast in liftsystemen, hijsmachines, balanceertoepassingen, ovendeuren en (de meest bekende toepassing) de vorkheftruck.

Leveringsprogramma Fleyerketting (Leaf-Ketting)

Kettingtechniek biedt deze ketting aan volgens DIN/ISO en ANSI normen.

  • Flyerketting LL-serie Europese norm voor licht gebruik volgens DIN 8152
  • Flyer AL-reeks Amerikaanse standaard voor lichte vracht
  • Flyer ketting BL-serie heavy duty Europese norm volgens DIN 8152
  • Flyer ketting, LH-serie, Amerikaanse standaard voor zwaar gebruik

Plaatcombinaties

Fleyerkettingen zijn te verkrijgen in verschillende combinaties.

  • 2x2 / 2x4
  • 3x4
  • 4x4 / 4x6
  • 6x6
  • 8x8

Voor de plaatcombinaties per kettingsoort verwijzen we u graag door naar onze gedetailleerde technische documentatie. Daarnaast vind u in dit document ook bijbehorende accessoires voor de Fleyerketting zoals eindplaten, ankerbouten en omlooprollen.

Gallse Ketting

Gallse-kettingen worden toegepast in veel hijsconstructies, zoals onder andere sluizen, scheepshellingen en kranen.

Naast de standaard DIN 8150, hebben we veel van deze gallse kettingen geoptimaliseerd en oplossingen gevonden om ze onderhoudsvriendelijk te maken. Tevens is er de mogelijkheid om kettingwielen voor deze Gallse kettingen naar specificatie te ontwerpen en ontwikkelen.

Vanwege veiligheidseisen zijn veel van de toepassingen van Gallse-kettingen onderworpen aan strenge certificerings- en testprocedures. Wij zijn bekend met deze procedures en daarnaast kunnen wij leveren met TÜV-certificering of het RWS-certificaat. Voor enkele voorbeelden hiervan verwijzen wij u graag door naar de Branchepagina voor Sluizen.

Trekbankketting

Trekbankkettingen zijn speciaal ontwikkeld voor extreme toepassingen. Dit komt omdat ze bestand moeten zijn tegen hoge trekspanning. Deze ketting, ook wel Draw bench chains genoemd, is gemaakt van hoogwaardig gelegeerd staal. Dit staal is veredeld en gehard. De kettingen worden vaak toegepast in de staalindustrie en zijn bijzonder robuust.

Naast de standaard trekbankketting volgens DIN 8156 en DIN 8157 zijn er klant specifieke uitvoeringen mogelijk. We geven u graag een inzicht in de mogelijkheden die we kunnen bieden.

Aanverwante producten

Verdere informatie

Indien u meer wilt weten van onze producten of de mogelijkheden wilt bespreken die wij zouden kunnen bieden voor uw specifieke situatie, neem dan contact met ons op.

Om te zien in welke industrieën KTN reeds actief is, bekijkt u de branche pagina.